produse biodegradabile

Din 3 iulie 2021, produse realizate din plastic nu mai pot fi introduse pe piețele statelor membre ale UE

produse biodegradabile

Din 3 iulie 2021, produse din plastic nu pot fi introduse pe pietele UE.

UE acționează împotriva poluării cu plastic iar începând cu 3 iulie 2021, farfuriile, tacâmurile, paiele, tijele pentru baloane și bețișoarele pentru urechi realizate din plastic de unică folosință nu mai pot fi introduse pe piețele statelor membre, anunță Comisia Europeană. Totodată, aceeași măsură se aplică și în privința cănilor, a recipientelor pentru alimente și băuturi realizate din polistiren expandat, precum și tuturor produselor din plastic oxo-degradabil.

Produsele din plastic de unică folosință sunt fabricate integral sau parțial din plastic și, de obicei, au scopul de a fi utilizate doar o singură dată sau pentru o perioadă scurtă de timp înainte de a fi aruncate. Conform noilor reglementări, sunt interzise anumite produse din plastic care se pot arunca și pentru care există alternative. De asemenea, sunt introduse măsuri specifice pentru a reduce utilizarea anumitor produse.

Mai mult de 80% din deșeurile marine sunt materiale plastice. Plasticul se acumulează în mări, oceane și pe plajele din UE și din întreaga lume. Reziduurile din plastic se găsesc în corpul speciilor marine – cum ar fi broaștele țestoase de mare, focile, balenele și păsările, dar și în organismele peștilor și crustaceelor și, prin urmare, în lanțul alimentar uman.

Deși materialele plastice reprezintă un material convenabil, util și evaluabil, acestea trebuie să fie mai bine utilizate, reutilizate și reciclate.

Republica Moldova a impus noi restricții privind utilizarea plasticului la 1 ianuarie 2021, când au fost interzise pungile din plastic, precum și farfuriile, paharele, tacâmurile și bețișoarele de unică folosință, fabricate din plastic.

Cu toate acestea, o bună parte dintre agenții economici continua să utilizeze și să vândă sacoșele și vesela din plastic de unică folosință, interzise de lege.

Urmărește-ne pe:

Cum ne găsești?

© 2023 GreenPack. Toate drepturile rezervate.

Hit Enter to search or Esc key to close